HOME

Ka dalë dokumenti i marrëveshjes Kosovë-Serbi, mësojeni se çfarë do të ndodh me Mitrovicën

Këto dhe marrëveshje të tjera mund t’i mësoni në videon në vazhdim.
Ka rrjedhë dokumenti i marrëveshjes Kosovë-Serbi.

Mësohet se nga kjo marrëveshje, Serbisë do t’i jepen 592km/2 nga Veriu i Kosovës, kështu ka publikuar videon Kosova shtet, transmeton “Bota sot”.
Kufiri do të kalojë përgjatë Ujmanit dhe Ibrit. Zveçani dhe Kopauniku i kalojnë Serbisë.

Trepça do të ketë status special për 99 vjet dhe do të menaxhohet nga Amerika dhe Rusia.
Mitrovica do të bashkohet, por gjithashtu do të ketë status special për 35 vjet.

Disa fshatra të Preshevës do t’i bashkohen Kosovës, por qyteti i Medvegjës mbetet jashtë.
Presheva i bashkohet Kosovës, ndërsa Bujanoci merr status in “Special District” për 35 vjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *