HOME

Kjo është infermierja shqiptare në Itali që u shpëtoi jetën dy të moshuarve!

25-vjeçarja shqiptare Katra Lorisa, ka punuar si infermiere për dy muaj në Departamentin e Mjekësisë së spitalit Vignola, por edhe pse infermiere e re, ajo që mbrëmjen e së martës u bë një prej anëtarëve të stafit më të rëndësishëm në spital pasi së bashku me dy kolegë të tjerë, i shpëtuan jetën një gruaje të moshuar me probleme serioze në zemër.

Ngjarja ka ndodhur në Firence, qyteti ku Katra jetoi dhe studioi deri sa ajo fitoi konkursin që e solli me punë në Qendrën Shëndetësore ku sot ajo punon.
“Unë nuk bëra asgjë të jashtëzakonshme.”- Katra Lorisa ka bërë sërish shaka mënyrë modeste.

Fakti është që të tre ne, unë me dy miqtë e mi pamë që zonja e moshuar në tramvaj nuk ishte aspak mirë e ndihmuam teksa po mendonin se mund të pësonte arrest kardiak.

Ne u afruam, kontrolluam pulsin dhe menjëherë u njoftuam numrin e urgjencës, 118 në Firence, duke i treguar ambulancës ku të ndalonte për të marrë sa më shpejtë gruan e moshuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *