HOME

Kombet e Bashkuara po kërkojnë prova nga Emiratet e Bashkuara Arabe që Princesha Latifa është e gjallë

Zyra e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut po kërkon prova nga Emiratet e Bashkuara Arabe që Princesha Latifa është e gjallë.

Në videot e regjistruara fshehurazi të ndara me BBC, Princesha Latifa Al Maktoum akuzoi babanë e saj se po e mbante peng në Dubai, që kur u përpoq të arratisej në vitin 2018.

Babai i Latifa-s, Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, është një nga krerët më të pasur të shtetit në botë, udhëheqësi i Dubait dhe nënkryetari i Emirateve të Bashkuara Arabe (UAE).

OKB-ja ka kontaktuar David Haigh nga fushata “Free Latifa”, duke kërkuar qasje në pamjet.

Në video, Princesha Latifa thotë se ka frikë për jetën e saj.

Pamjet, të lëshuara nga miqtë e saj dhe të transmetuara në fillim të kësaj jave, nxitën thirrjet globale për një hetim nga Kombet e Bashkuara.

Në video, Princesha Latifa thotë se ka frikë për jetën e saj.

“Ne kemi pyetur në lidhje me situatën e saj aktuale dhe kemi kërkuar që qeveria e Emirateve të Bashkuara Arabe të përgjigjet sikurse për një çështje parimore”, tha Liz Throssell, zëdhënëse e Komisionerit të Lartë të KB-së për të Drejtat e Njeriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *