HOME

Ky shtet do të importojë 80 mijë gomarë për një arsye të fortë

Lëkura e gomarëve është shumë e çmuar në Kinë pasi ajo përdoret për prodhimin e barnave tradicionale të vendit.
Kështu, në një përpjekje për të rritur eksportet e vendit dhe për të fituar shkëmbime të huaja shumë të nevojshme, Pakistani pritet t’i eksportojë Kinës një rreth 80,000 gomarë.

Pakistani ka popullsinë e tretë më të madhe të gomarëve në botë me më shumë se 5 milionë të tillë ndërsa Kina qëndron në vendin e parë.

Një zyrtar në departamentin e bagëtive në Khyber Pakhtunkhëa konfirmoi importin e kafshëve nga Pakistani. Ai shtoi se departamenti do përqendrohet në ndërtimin e fermave për gomarët në mënyrë që të rriten eksportet e vendit.

Për të mbështetur iniciativën është përuruar në Lahore një ndërtesë veterinarie. Ndërsa dy ferma të tjera janë ngritur në Dera Ismail Khan dhe Mansehra me partneritet të huaj.

Zyrtarët zbuluan se kompanitë e huaja ishin të gatshme të bënin një investim prej 3 miliard dollarësh për të mundësuar bujqësinë komerciale të gomarëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *