HOME

Liqeni i zi i mrekullive që shëron qindra sëm.undje dhe gjendet në këtë qytet të Shqipërisë, ka veti të jashtëzakonshme

Linen i zi i mrekullive që shëron qindra sëm.undje dhe gjendet në këtë qytet të Shqipërisë, ka veti të jashtëzakonshme
Në dalje të Gramshit, në një lartësi 1700 metra mbi nivelin e detit, ndodhet Liqeni i Zi.
Ky liqen, përveç pamjes së bukur, mbart mbi vete legjendën se bën mr ekulli. Çdo ditë këtu ka 200 persona që duke u futur në ujërat e aku.llta besojnë se do të shërohen. Efekti i tij në ku.rimin e së.mundjeve mendohet se konsiston pikërisht në temperaturën e ulët dhe në përmbajtjen e disa kripërave minerale. Fëmijë, të rinj, të rritur e pleq, 6 mijë persona vetëm këtë verë, vijnë këtu dhe tregojnë për mrekulli. Megjithë fre.kuentimin e jashtëzakonshëm, këtu nuk ka mjek në rast të ndonjë emergjence, ndërsa njerëzit tregojnë se edhe këto raste nuk kanë munguar.
Shërbimi konsiston në vendosjen e disa çadrave, ndërsa rruga deri në Liqenin e Zi është një stërmundim.Temperatura e ulët bën që Liqeni i Zi të frekuentohet vetëm gjatë muajit gusht.

Investimet në infrastrukturë e shërbime dhe një studim për përmbajtjen dhe vetitë e këtij uji jo vetëm do të zhvillonin zonën e thellë të Gramshit, por edhe do t’i kursenin shumë mundime të sëmurëve që kërkojnë shërim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *