HOME

Mediat serbe e krahasojnë pritjen e Kurtit në Drenicë me atë në veri të Mitrovicës

Lajmi i përkthyer nga mediat serbe, pa ndërhyrje.

I ncident përsëri, Kurti thirri “UÇK, UÇK” dhe “Thaçi, Thaçi”

Pas i ncidentit në veri të Mitrovicës së Kosovës, lideri i lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, vazhdoi fushatën në Skenderaj, ku qytetarët e përshëndetën duke brohoritur “UÇK, UÇK” dhe “Thaçi, Thaçi”.

Gjatë vizitës së tij në Skenderaj, Kurti u sigurua nga njësitë speciale të Policisë së Kosovës.

Kurti, së bashku me presidentin e përkohshëm të institucioneve të përkohshme në Prishtinë, Vjos Osmani, vizituan uzinën e Trepçës të Shtunën, dhe sipas pretendimeve, me të hyrë në pjesën veriore të Mitrovicës së Kosovës, qytetarët e mbledhur i penguan ata të kalonin.

Qytetarët i pritën Osmanin dhe Kurtin me fishkëllima dhe indinjatë.

Lajmi në mediat serbe:

https://www.alo.rs/kosovsko-pitanje/kurtija-prvo-oterali-srbi-a-sada-i-albanci/380710/vest

https://www.srbijadanas.com/vesti/kosovo/kuriju-se-ne-pise-dobro-gradani-ga-docekali-uz-zvizduke-negodovanje-uzvikivali-ovk-ovk-2021-02-01?fbclid=IwAR3lUaif5AT_ybN8PNopiZ7ec9z4WhTv4L6cYWRve2MgS80On5KUw694-9s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *