HOME

Mendimet e tepërta dhe të vazhdueshme: Çfarë mund të bëni për t’i lehtësuar

Shqetësimi dhe mendimi i tepërt janë pjesë e përvojës njerëzore, por nëse lihen të pakontrolluar, ato mund të dëmtojnë mirëqenien tuaj

Të qëndroni në të njëjtat mendime madje mund të rrisë rrezikun për kushte të caktuara të shëndetit mendor, sipas një studimi të vitit 2013.
Pra, çfarë duhet të bëjë një person që mendon shumë?

Hap prapa dhe shiko se si po përgjigjesh

Mënyra se si ju përgjigjeni mendimeve ndonjëherë mund t’ju mbajë në një cikël mendimesh të përsëritura. Herën tjetër kur ta gjeni veten duke i menduar gjërat vazhdimisht, vini re se si ndikon në gjendjen shpirtërore. Ndiheni të irrituar, nervoz apo fajtor? Cili është emocioni kryesor prapa mendimeve tuaja? Të kesh vetëdije është çelësi për të ndryshuar mënyrën e të menduarit.

Gjej një shpërqendrim

Mund të jetë e vështirë të filloni diçka të re kur ju mbingarkojnë mendimet. Nëse gjetja e një shpërqendrimi duket e pamundur, provoni të gjeni pak kohë – të themi, 30 minuta – çdo ditë. Përdoreni këtë kohë ose për të eksploruar shpërqendrimet e mundshme ose për t’u zhytur në ato ekzistuese.

Merr frymë thellë

E keni dëgjuar një milion herë, por kjo ndodh sepse funksionon. Herën tjetër kur të gjeni veten duke u kapur pas mendimeve, mbyllni sytë dhe merrni frymë thellë.

Medito

Zhvillimi i një praktike të rregullt meditimi është një mënyrë e mbështetur në prova e cila ndihmon që të pastroni mendjen nga mendimet e tepërta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *