HOME

Nga Amerika : Vjosa duhet të jetë Presidente për pesë vite, arsyeja nga eksperit Amerikan do ju ”befasoj”

Aktualisht vendi po drejtohet nga ushtruesja e detyrës së presi dentes Vjosa Osmani, e cila këtë post mund ta mbajë deri në gjashtë muaj. Emri i saj edhe më herët është lakuar për postin e presidentes së vendit.

Të përshtatshme për këtë pozitë, krye parlamentaren e Kosovës, e sheh edhe Alon Ben-Meir, profesor dhe ekspert amerikan për poli tikën dhe çështjet e Ballkanit në Universitetin e Nju Jorkut.

Duke folur për gazetën Bota sot, Ben-Meir ka thënë se Osmani do të ishte e përshtat shme që të shërbente si presi dente për pesë vjet, për shkak të përvojës së saj dhe faktin që nuk është e a kuzuar për korru.psion. Në lidhje me Osmanin, unë besoj se duke pasur parasysh përvojën e saj, rininë dhe kuptimin e çështje ve dhe faktin që nuk është a kuzuar për ndonjë akt korru psioni, ajo me siguri do të jetë e përshtatshme për të shërbyer si presi dente për pesë vjet, ka thënë ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *