HOME

Pas Kësaj Ju Kurrë Nuk Do Të Përdorni Shkopat E Pambukut Për Pastrimin E Veshëve

Disa hulumtime të kohëve të fundit kanë vërtetuar efektet e padëshiruara të përdorimit të shkopave të veshëve gjatë pastrimit të veshëve. Shumë njerëz që përdorin shkopat e pambukut përjetuan prishjen e membranës së veshit. Nëse shkopi shkon shumë thellë në vesh, mundësia e dëmtimit të veshit është shumë e lartë. Mund të fillojë nga lëndime të lehta dhe përfundimisht të rezultojë në vrimë në membranën timpanike. Kjo metodë e pastrimit të veshit mund të shkaktojë paralizë të fytyrës. Tamponët e veshit janë shumë të rrezikshëm nëse nuk i përdorni siç duhet. Mbani të sigurtë veshët tuaj duke ndjekur këto këshilla:

Përdorni shkopat e pambukut vetëm për pastrimin e veshit në zonën rreth kanalit të veshit. Ju nuk duhet të hyni thellë sepse në këtë mënyrë po shtyni dyllin në pjesën e brendshme të veshit që mund të rezultojë në probleme dëgjimi dhe marramendjeje. Ju mund ta dëmtojë veshkën tuaj shumë keq nëse depërton shumë thellë me shtupën e veshit. Kur jeni duke pastruar veshët e fëmijëve tuaj duhet të përdorni tamponët që kanë shtresë të trashë pambuku në mënyrë që të shmangin ndonjë dëmtim të kanalit të veshit. Shumica e njerëzve mendojnë se dylli i veshit është i dëmshëm për veshët dhe duhet pastruar.

Por ata nuk e dinë se dylli i veshit është formuar në mënyrë që të mbajnë të sigurt veshët nga bakteret, pluhuri ose ndonjë ndotje tjetër e jashtme. Në rast se nuk ju pëlqen dyllit në veshin tuaj, ju mund të parandaloni formimin e saj duke tharë veshët mirë pas dushit. Dylli fryhet nga uji dhe është e rëndësishme që të thahen veshët pas çdo dushi. Nëse jetoni në një zonë ku pluhuri është një pamje e zakonshme, duhet të përdorni tapat e veshit. Shamia është një zëvendësim i mirë për pastrimin e veshëve. Ju gjithashtu mund të përdorni peroksid hidrogjeni për këtë qëllim. Hidhni disa pika dhe pastroni veshin tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *