HOME

“Përbindëshi” që gllabëron pyjet: E pret dhe copëton pemën për 15 sekonda

Makineria e re që po përdoret për të prerë pyjet konsiderohet një “përbindësh” i vërtetë: me një pamje që ngjason më shumë me një objekt të dalë nga filmat e fantashkencës, ajo i pret, pastron e copëton pemët për 15 sekonda!

Efikasiteti i “prerëses më të frikshme në botë” është maksimal, por edhe vala e shkatërrimit që lë pas, shkruan Fondo Forestale Italiano në faqen e tij në Facebook.

Për të mbërritur në zonën e caktuar për prerje, ato duhet të hapin rrugën nëpër pyll, paralajmëron shoqata e angazhuar me ripyllëzimin, një aktivitet të cilin e ka nisur duke mbjellë pemë fillimisht nëpër terrene të vogla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *