HOME

Përdoret si ilaç në spitalet zvicerane – Ja gjithçka që mund të bëjë një fletë lakre

Të gjithë e dimë që ushqimi që konsumojmë çdo ditë përmban nivele të larta të lëndëve të ndryshme ushqyese dhe kontribuon në shëndetin tonë. Prandaj e hamë, apo jo? Disa nga ushqimet e shëndetshme kanë veti shëruese kur konsumohen. Disa, nga ana tjetër, kanë veti shëlruese edhe kur vendosen direkt në lëkurë.

Ekspertët mjekësorë pohojnë se konsumimi i lakrës së zier mund të ndihmojë në trajtimin e dialrresë, ulçlerave të stomakut dhe kapslllëkut. Nga ana tjetër, lakra e thartuar (lakra turshi) mund të përdoret për të trajtuar sin;dromën e zor;rëve të irritueshme, sëm;undjen inf;lam;atore të zo;rrëve dhe diar;renë in;fek;tive.

Thonjtë e këmbëve të shkrirë
Shumë njerëz përdorin lakër për të hequr qelb nga thonjtë e këmbëve që rriten dhe për të parandaluar in.fek.sionin. E vetmja gjë që duhet të bësh është të mbështjellësh disa gjethe lakre rreth këtij gishti dhe t’i sigurosh me një fashë. Pastaj mbuloni fashën me një çorap dhe lëreni atë brenda natës.

Hiqni fashën në mëngjes dhe përsëritni procedurën natën tjetër. Pasi të hiqni fashën në mëngjes, zhytni këmbën tuaj në një sol.cion të sul.fatit të magnezit. Rekomandohet gjithashtu të pastroni butësisht sipërfaqen e gozhdës me një skedar, sepse në atë mënyrë, gozhda do të rritet natyrshëm dhe do të nxirret nga lëkura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *