HOME

Po studioj gjuhën shqipe sepse e dua shumë Shqipërinë thot një Francez 18-vjeçar

Studenti 18 vjeçar nga Franca, Arnaud Boutin në një intervistë për Telegrafi.com me gazetaren Jehona Hulaj, ka folur rreth studimit të gjuhës shqipe dhe marrëdhënieve ndërkombëtare në universitetin Inalco të Parisit.

Boutin ka treguar se dëshira e tij për të studiuar gjuhën shqipe kishte ardhur qysh në moshën e adoleshencës.

“Kur isha 15 vjeçar kisha një mik që quhej Alban dhe në kohën e adoleshencës të gjithë jemi kureshtar dhe e zbulova Shqipërinë peizazhet e bukura të Shqipërisë dhe Kosovën pastaj, dhe vendosa që të studioj gjuhën shqipe. Tash janë në vitin e dytë të studimeve.

Profesorët që li gjërojnë janë shqiptar dhe shumica vijnë nga Shkodra.”, tha Bou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *