HOME

QËNDRIMET/ Njeriu i “Fjalës”: vota muslimane si përcaktuese në Kosovë, a i duhet dhënë Albin Kurtit?

Gëzim Kelmendi, një ish-deputet luftarak i parlamentit të Kosovës, gjithsesi gjithëherë etik dhe larg incidenteve apo veprimeve anarkike, drejton partinë Fjala, e cila, pa ndonjë kamuflim, ka një frymë fetare në vizion politikëbërës.

Si musliman, Gëzim Kelmendi, një stomatolog me profesion, tenton të përbashkëjë elementin musliman në kauzat politike, një gjë e lehtë në dukje por e vështirë në realitet.

Kritik ndaj VV-së dhe Albin Kurtit, ai nuk është dakort që bashkëbesimtarë të tij të molepsen pas kësaj figure e forcës së tij politike.

Arsyet pse jam kritik ndaj Kurtit janë të shumta. Edhe gjatë kohës sa ka qenë Kurti si pjesë e opozitës edhe si kryeministër, nuk ka qenë parimor. I ka shkelur pothuajse të gjitha parimet, si: kundërshtimi i pakos së Ahtisarit, bashkimi kombëtar, bisedimet me Serbinë, produktet nga Serbia, ka nxitur përçarje brenda shumicës shqiptare në Kosovë, pastaj prej fillimit e ka mohuar shtetësinë e Kosovës, i ka injoruar simbolet shtetërore të Kosovës. Pastaj rruga që ai ka zgjedhur të vijë në pushtet është jo e mirë dhe jo e shëndoshë: duke fyer, sharë, shpifur, duke djegur institucionet, duke dhunuar rininë dhe policinë e Kosovës, duke manipuluar me besimtarët muslimanë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *