HOME

Reagon familja e Thaçit pas publikimit të fotografisë së nënës së tyre

Ish-deputetja e PDK-së, Evgjeni Thaçi, ka reaguar pas publikimit të fotografisë së nënës së ish-presidentit Hashim Thaçit, raporton Gazeta Express.

“E drejta për privatësi dhe konfidencialitet është një nga te drejtat kryesore te pacienteve. Trajtimin me dinjitet te çdo individi, e siguron legjislacioni ne fuqi dhe konventat ndërkombëtare që trajtojnë te drejtat e njeriut”, ka shkruar Thaci në Facebook.

Ajo ka kërkuar që të ruhet privatësia e të mos publikohen foto pa e marrë miratimin e pacientëve.

“Duke shprehur mirënjohje te thelle për punën e tyre, lus stafin shëndetësor kudo ne Kosove, e poashtu edhe mediat, qe ta respektojnë privatësinë e pacienteve pa marr parasysh kush janë ata. Publikimi pa autorizim i fotografive te pacienteve, cilësohet si shkelje flagrante e te drejtave te tyre dhe një sjellje aspak profesionale”, ka thënë ajo. /GazetaExpress/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *