HOME

Shkencëtarët zbuluan arsyen pse mjalti është antibiotiku më i fuqishëm natyral!

Shkencëtarët zbuluan arsyen pse mjalti është antibiotiku më i fuqishëm natyral!
Njerëzit e kanë përdorur mjaltin për shekuj me radhë për shkak të vetive të fuqishme antibiotike. Përveç kësaj, shkencëtarët më në fund ishin në gjendje të konfirmonin pasurite e tyre antibakterike gjithashtu. Për shkak të pasurive antifungale, antivirale dhe antibakteriale, mjalti është më i fuqishëm se antibiotikët e zakonshem. .

Petar Molan, i cili është një biokimist, ka studiuar antibiotikë natyrorë, si mjalti gjerësisht për 25 vjet dhe thotë se mjalti Manuka vret edhe bakteret më rezistente. Ai shton se mjalti është i fuqishëm edhe kur hidhet në një të dhjetën e përqendrimit të tij origjinal.

Mjalti është i bollshëm në antioksidantë, probiotikë, minerale dhe vitamina. Përveç kësaj, mjalti është i pasur me minerale të ndryshme si magnez, kalcium, hekur, kalium, zink, jod, dhe vitamina A, B5,baker.

Efektshmëria e mjaltit në shkatërrimin e baktereve është aq e lartë sa që duhet të jetë zgjedhja primare kur bëhet fjalë për trajtimin e një infeksioni bakterial.

Megjithatë, ju duhet të blini mjaltë organik dhe të papërpunuar pasi ngrohja gjatë procesit të prodhimit eliminon enzimat dhe lëndët ushqyese. Për më tepër, mjalti që është rritur në vend, i papërpunuar dhe është nga zona ku jetoni, është më i dobishem.

Burimi: /homehealthyrecipes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *