HOME

Syri që zgjidhni zbulon sekretet e fshehura të personalitetit tuaj

Nënndërgjegjja jonë është një vend shumë i errët që kërkon vite e vite psikoanalizë për ta kuptuar. Mund të zbulojë frikën tonë më të thellë, dëshirat e fshehta dhe emocionet e shtypura. Sidoqoftë, disa prej nesh nuk i dinë as tiparet themelore të personaliteteve tona, e lëre më punën e thellë të tyre.

Ju e konsideroni veten të drejtë dhe ju pëlqen të bëni gjënë e duhur. Kjo është një nga vlerat tuaja themelore në jetë dhe përpiqeni ta ndiqni atë. Ju pëlqen të bëni një përshtypje të shkëlqyer të parë dhe keni një imazh të përsosur të vetes suaj ideale, që përpiqeni ta jetoni. Ju gjithashtu besoni se veprimet tuaja kanë një ndikim të madh në jetën e të tjerëve, pa marrë parasysh sa bujare ose të vogla mund të jenë. Ju nuk ju pëlqen të shihni mjerim dhe padrejtësi përreth jush, dhe përpiqeni ta korrigjoni atë përmes veprimeve tuaja. Motoja e jetës suaj është, “Bëhu ndryshimi që dëshiron të shohësh në botë”. Dhe kjo është ajo që përpiqesh të ndjekësh çdo ditë.

Ju jeni bllokuar në të kaluarën tuaj.

Thellë brenda vetes, ju ndiheni sikur jeni bllokuar, por ndonjëherë nuk mund ta përcaktoni vërtet se nga vjen kjo ndjenjë. Ju jeni lloji i personit që keni pasur një të kaluar shumë të egër dhe të pakëndshme dhe ju prek edhe sot. Ju nuk mund të mos ndieni se jeta juaj është një lloj shakaje e sëmurë dhe ironike. Megjithatë, ju jeni shumë të fortë dhe gjithmonë përpiqeni të gjeni paqe në çfarëdo mënyre që mundeni – edhe në gjërat më të vogla në jetën tuaj të përditshme. Ju nuk i ndani mendimet tuaja më të errëta me botën dhe keni mësuar të merreni vetë me situatat dhe ndjenjat tuaja. Ju jeni lënduar shumë por këtë e mbani për vete. Ju jeni një gjykatës i shkëlqyeshëm që dini si t’i bashkoni pjesët kur ato copëtohen.

Ju jeni një person filozofik.Ju pëlqen të vëzhgoni dhe analizoni detajet. Ju pëlqen të ekzaminoni fjalë dhe imazhe në mënyrë që të kuptoni botën përreth jush. Është sikur çdo fjali është një enigmë dhe ju duhet ta ndani atë pjesë për pjesë, sepse kjo është mënyra e vetme për të marrë kuptimin e vërtetë prej saj dhe jo shumë njerëz mund ta bëjnë këtë. Ju mendoni shumë dhe mbivlerësoni shumë. Në këtë mënyrë, ju mund të njihni kuptimin më të thellë të gjërave. Ju humbni shumë lehtë në mendimet tuaja dhe kjo bën që perceptimi juaj të mjegullohet. Ju nuk mund të identifikoni gjithmonë atë që konsiderohet “e drejtë” ose “e gabuar”. Megjithatë, ju nuk doni t’i tregoni botës se sa i pasigurt jeni për gjërat dhe e konsideroni veten një individ shumë të sigurt. Ju e shihni jetën si një enigmë të komplikuar dhe përpiqeni të kuptoni se ku përshtaten të gjitha pjesët.

Ju jeni misterioze.

Ju jeni lloji i personit që nuk e keni kuptuar ende veten, por jeni i sigurt për një gjë: nuk ju pëlqejnë etiketat dhe vendosja e vetes në një kuti. Ju pëlqejnë kontradiktat dhe ndjenjat tuaja preken lehtësisht nga gjërat më të thjeshta. Sidoqoftë, ju nuk ndani shumë për veten tuaj me të tjerët, pasi nuk ju pëlqen se si ata përpiqen t’ju fusin në një kuti. Ju jeni një person me pak fjalë dhe veprime të çuditshme. Ju jeni një spektator, ju pëlqen të shihni reagime, të vëzhgoni dhe ju pëlqen të shikoni dhe dëgjoni njerëzit përpara se të ndani mendimin tuaj. Ju thoni vetëm gjëra për të cilat jeni absolutisht të sigurt.

Ju jeni një person i ndjeshëm, i butë.

Ju jeni lloji i personit që ju pëlqen të vëzhgoni gjëra. Ju ndiheni të rrënjosur mirë në botë dhe jeni shumë të vetëdijshëm për gjithçka që ju rrethon sepse mund të lexoni shumë lehtë njerëz dhe situata. Ju mund të ndjeni emocione shumë të thella, të forta dhe ndonjëherë, edhe gjërat më të parëndësishme mund të ndikojnë tek ju. Ju qani lehtë edhe kur qeshni sepse emocionet tuaja zakonisht janë jashtëzakonisht të forta. Ju nuk keni problem t’i tregoni botës dobësitë tuaja ose sa të brishtë jeni sepse mendoni se nuk keni asgjë për të fshehur dhe ju u tregoni njerëzve anën tuaj intuitive. Ju jeni të mirë në kuptimin e situatave dhe shpesh jeni personi i parë që shihni se çfarë po vjen.

Ju jeni një person i zjarrtë.

Ju jeni lloji i personit që është shumë energjik, i fuqishëm dhe i pasionuar. Ju jeni shumë të fuqishëm dhe me ndikim dhe njerëzit zakonisht ju kërkojnë ose ju shprehin sa ju admirojnë. Nuk ka asgjë që nënvlerësohet në lidhje me personalitetin tuaj – ju ose doni me gjithë zemër ose urreni me gjithë fuqinë tuaj. Gjithçka për ju është ose e zezë ose e bardhë – NUK ka asnjë gri. Ju keni pikëpamje shumë të forta dhe mund ta vendosni mendjen tuaj shumë lehtë. Thellë, ju jeni një person mjaft i shqetësuar por nuk ju pëlqen ta tregoni atë anë të vetes tuaj sepse është e prekshme dhe nuk ju pëlqen të ekspozohen dobësitë tuaja. Herë pas here, nuk mund të ndihmoni por ndërtoni një tragjedi në kokën tuaj pak më shumë se sa ia vlen, por që thellë ju pëlqen.

Ju jeni një person i çuditshëm.

Ju jeni lloji i personit që keni interesa, hobi dhe praktika të pazakonta. Një term që ju përcakton me të vërtetë është “unik”. Ju perceptoheshit vazhdimisht si një i çuditshëm por kurrë nuk ju shqetësoi vërtetë ajo që mendonin të tjerët. Ju nuk i ndiqni rregullat dhe nuk keni respekt për status quo-në. Ju i bëni gjërat në mënyrën tuaj, sepse i besoni instinktit tuaj më shumë se gjithçkaje. Ju u tregoni njerëzve të tjerë gjithçka për veten tuaj, sepse ndiheni sikur nuk keni asgjë për të fshehur dhe i injoroni ata që ju gjykojnë. Ju përpiqeni të jeni një shembull i mirë dhe të jeni të respektueshëm, megjithatë përpiqeni gjithashtu të ndihmoni të tjerët të ndjekin ëndrrat e tyre sepse besoni se këtu qëndron lumturia e vërtetë. Gjeni shumë gëzim kur jeni rebel.

Ju jeni të gjallë dhe dalës.

Ju jeni dikush që është energjik, largues dhe emocionalisht i hapur. Ju jeni lloji klasik i udhëheqësit. Ju jeni karizmatik, i pasionuar dhe shumë i sjellshëm. Ju jeni gjithmonë aty kur njerëzit e tjerë kanë nevojë për ju, ju dini vazhdimisht se çfarë të thoni dhe jeni gjithmonë në dispozicion për të ndihmuar këdo pa u menduar më parë. Ju keni një karrierë të mrekullueshme dhe një familje të mahnitshme, megjithatë nuk jeni i huaj për trishtimin. Ju gjithmonë flisni për ndjenjat tuaja sepse mendoni se do të lëndoni më shumë nëse nuk e bëni këtë. Ju përpiqeni të shihni më të mirën tek njerëzit edhe nëse jeni trajtuar në mënyrë të pandershme.

Ne krijuam një test argëtues të personalitetit, për t’ju ndihmuar të kuptoni se çfarë lloj personi jeni dhe për të përcaktuar se cila është gjendja juaj psikologjike dhe emocionale.Ju jeni një shpirt i hapur.

Ju jeni një person shumë i butë dhe empatik që do të mirëprisnit këdo në zemrën tuaj. Ju besoni në fitimin e përvojave në vend që të mbylleni para botës. Ju preferoni të lëndoheni ose mërziteni sesa të mos keni fare emocione. Sidoqoftë, ju përpiqeni të shmangni shfaqjen e shqetësimeve dhe pasigurive tuaja dhe nuk ju pëlqen të ndani problemet tuaja me njerëzit e tjerë dhe besoni se çështjet e tilla duhet të trajtohen privatisht. Ju përpiqeni vazhdimisht të jeni aty për njerëzit e tjerë edhe nëse thellë brenda vetes jeni zemër thyer. Ndihma për njerëzit e tjerë është një nga cilësitë tuaja më të mira.

Ju jeni një individ i ndërgjegjshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *