LAJME

Valdete Daka: Ju them shkurt dhe shqip, unë nuk iu kam pamundësuar këtyre kandidatëve të mos marrin pjesë në zgjedhje

Kryetarja e KQZ-së Valdete Daka, nëpërmjet një konferencë shtypi, ka dënuar presionin që po i bëhet nga partitë politike pas vendimit të djeshëm se 47 kandidatëve për deputet u pamundësohet të marrin pjesë në zgjedhje, si pasojë që kanë dënime të marra nga institucionet e drejtësisë në vend.

Ajo ka thënë se KQZ-ja po punon maksimalisht që t’i kryejë detyrat e saj konform ligjeve dhe përgjegjësive që ka.
Pjesë nga fjalimi i saj:
KQZ-ja po punon maksimalisht që t’i kryjë detyrat e veta dhe ligjore. Akuzat e partive politike në adresë të KQZ-së janë ndërhyrje e drejtëpërdrejtë në punën e isnityucionit për ta pamundësuar punën tonë.
Të gjithë kandidatët që e kanë parë veten në listën e KGJK-së do t’ua them vetëm dy fjalë: shkurt shqip dhe qartë është ligjin dhe vendimi i Gjykatës Kushtetuese që ua pamundëson pjesëmarrjen në zgjedhje, e jo unë, unë s’kam shkruar asnjë nen të këtij ligji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *