HOME

Ylli Merja : Kjo bimë e cila rritet në vendin tonë, e bën fytyrën tuaj të duket sikur të ishit 20 vjec

Sherebela kultivohet në Shqipëri, si një bimë me vlera të larta mjekësore, por edhe si garantuese për ekonomimë e shumë familjeve. Në Koplik të Malësisë së Madhe qindra hektarë tokë janë nën mbretërinë e bimëve mjekësore me një cilësi unike për gjithë rajonin.

Ilir Gjolaj, kultivues i këtyre viseve kujdeset që prodhimi shqiptar të kryesojë tregun dhe të furnizojë prodhuesit vendas me bimë të cilat janë në krye të preferencave ndërkombëtare.Gjolaj thotë për TV “News 24” se tokat janë të mbjella vetëm me farën autoktone. Ai shton se sherebela i do reshjet e shiut e më pas korrja bëhet vetëm me dorë për të mos dëmtuar elementet që ajo ka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *