HOME

ZbuIimi i rrallë nga SHPlKËSl shqiptar: Djep që Iëkundet me energji elektike (VIDEO)

Shaban Saliu është tetovari që ka bërë shpikje inovative një kohë më të gjatë, raporton Tetova1.

Ai më parë ka krijuar një veturë që punon me rrymë, turbinën që me shtypje të ujit karrikon akumulatorët, dhe turbinën që prodhon rrymë elektrike.

Zbulimi i tij i fundit është djepi për përkundje të bebeve dhe që funksionon i tëri me rrymë. Ai ka shf;rytëzyar motorin që i lëviz fshirëset e parafingos së veturës dhe e ka ligjur me rrymë elektrike.

Shabani ka në plan të formoj një klub të inovatorëve tetovar dhe kërkon ndihmën e sponsorëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *